5/25/2007

prou agressions al territori!(Panxampla 19 de maig)

El Casal Popular Panxampla ha dut a terme una acció este matí a Tortosa per a denunciar les agressions al territori.

L'acció ha consistit en penjar una pancarta de grans dimensions (25 x 3 metres) al pont del tren, al seu pas per sobre el riu Ebre. A la pancarta es denunciaven les principals agressions que amenacen a les Terres de l'Ebre: massificació eòlica, cementeris de residus radioactius i centrals nuclears, especulació urbanística i camps de golf.

Tot i les agressions que pateix les Terres de l'Ebre actualment i les que hi ha sobre la taula, pensem que encara conservem suficients valors i estem a temps d'implantar un altre model de territori: amb una nova cultura de la energia que no obeeixi als interessos de les elèctriques, una nova cultura de l'aigua on s'aplique el cabal ambiental del riu Ebre i es face una moratòria de regadius i transvasaments i una nova cultura del territori on s'ature l'especulació urbanística existent i es deixen de plantejar projectes de camps de golf.

Esta acció s'ha emmarcat en la campanya "Està tot Fatal" (
www.estatotfatal.net), que s'està duent a terme arreu dels Països Catalans per nombrosos col·lectius i plataformes en defensa del territori i contra l'especulació.

També ha servit per a denunciar la recentment aprovada "Ordenança de convivència ciutadana", ja que una acció com esta podria ser considerada incívica i per tant ser sancionada amb multes de fins a 1.500 euros per persona (3.000 si consideren el pont del tren un monument). Esta ordenança és un atac a la llibertat d'expressió i pretèn eliminar qualsevol expressió ciutadana que puga molestar a qui governa.

www.panxampla.org/fotos