5/25/2007

Volen més participació social en l'ordenança de civisme de Tortosa (EL PUNT 11 de maig)

Avui l'Ajuntament l'aprova i el Casal Panxampla ha presentat una moció

R. ROYO. Tortosa
L'Ajuntament de Tortosa aprovarà avui amb tota probabilitat l'ordenança de civisme de la ciutat, després que en el ple de dilluns s'acordés treure-la de l'ordre del dia. Diverses entitats socials de la ciutat, entre elles el Casal Panxampla, han presentat una moció en la qual reclamen que s'ajorne la votació perquè consideren que es tracta d'un document molt important per l'efecte que tindrà en la vida de les persones i que per tant s'hauria d'obrir un «ampli debat social» abans d'aprovar-lo.


A diferència de dilluns, avui en el ple de Tortosa no està previst que hi assistisca cap representant de les entitats que han subscrit la moció popular que reclama ajornar l'aprovació de l'ordenança per al bon ús de la via pública de Tortosa. «Ningú dixarà d'anar a classe o d'anar a treballar», va manifestar ahir Josep Sabaté del Casal Panxampla tot destacant que l'hora intempestiva que han convocat el ple –a les 9 del matí– «és un exemple de l'interès que té aquest ajuntament per fomentar la participació ciutadana. A aquesta hora només hi poden assistir els polítics professionals», hi va afegir Sabaté. De fet, el Casal Panxampla, juntament amb el col·lectiu Skatosa (patinadors) el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i els Maulets van presentar dimarts una moció en la qual demanen ajornar la votació de l'ordenança sobre la convivència i obrir un ampli debat social «sobre si és o no convenient fer una ordenança d'aquest tipus». De fet, la moció avalada per 100 signatures, denuncia que el text que avui se sotmetrà a votació «afecta la llibertat d'expressió i les llibertats individuals de les persones».

Per la seua banda, l'alcalde Joan Sabaté va dir que l'hora del ple s'ha consensuat amb la resta dels grups polítics segons l'agenda. Sabaté va argumentar que la moció popular no es pot debatre en aquest ple perquè és extraordinari, però que es debatrà en l'ordinari del mes de juny. «No estem conculcant els drets democràtics de ningú», hi va afegir l'alcalde.